html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2010

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/01/2010)


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

  
  
(Επιλέξτε φωτογραφία για να τη δείτε μεγαλύτερη)

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2009 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως(Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε το έβδομο φροντιστηριακό μάθημα του Φροντιστηρίου Στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας με θέμα «Αντιαιρετική Κατήχηση. Η Αγάπη στην Ορθοδοξία, τον Ισλαμισμό και στις ανατολικές θρησκείες», με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Λινοσπόρη Ιεροκήρυκα, εν συνεχεία έγινε υποδειγματικό μάθημα για την πνευματικότητα της αγάπης για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου από τον τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Μουρτζανό. Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Της συναντήσεως προηγήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητική ομιλία από την πρεσβυτέρα Μαρία Κυτιλή-Μουρτζανού, Δασκάλα, με θέμα: «Δάσκαλοι και Γονείς: Συνεργασία, αδιαφορία, αντιπαλότητα».

Στη Σχολή ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες, ψυχολόγοι, γιατροί, θεολόγοι, παιδαγωγοί, που ασχολούνται με θέματα οικογενείας, θα συζητούν με τους γονείς και θα προτείνουν λύσεις που θα ωφελήσουν.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων στην Νότια Κέρκυρα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου το απόγευμα. Στον Πετριτή ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και στην Λευκίμμη ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης «Παναγία Οδηγήτρια», ομιλητής είναι ο κ. Δημήτριος Μεταλληνός με θέμα: «Οι σχέσεις των δύο φύλων κατά τον Ιερό Χρυσόστομο».


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ Δ. Δ. ΑΓΡΟΥ

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολικού Κέντρου του Δήμου Αγίου Γεωργίου θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Αγρού με θέμα: «Πως μπορούν οι γονείς να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών» με ομιλήτρια την κα Έφη Παπαδάτου Ψυχολόγο-εκπαιδευτικό.

Η Σχολή Γονέων Αγρού λειτουργεί στα πλαίσια της προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων για την ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας και καλλιέργειας προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 6-8 το απόγευμα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων Αγρού είναι ο Θεολόγος-εκπαιδευτικός Πρωτ. Ιωάννης Σκούλικας.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

Συνεχίζονται την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), οι συναντήσεις των φοιτητών και νέων 18-35 ετών του χειμερινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις χειμερινού Εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΘΕΟΣ Ή ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ;» με βάση της συζήτησης το έργο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης «Περί κατασκευής του ανθρώπου».
Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010,
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα μεταβή εις την Βέροια, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, επ’ αφορμής της εορτής του πολιούχου Βεροίας Οσίου Αντωνίου του Νέου, όπου θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρηκό Εσπερινό, ενώ την επομένη, ημέρα της εορτής Κυριακή 17 Ιανουαρίου θα λάβει μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη Λιτανεία που θα ακολουθήσει.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα συνεχίσει τα Εσπερινά Κηρύγματα του, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: : «Ερμηνεία στη Θεία Λειτουργία: πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010, η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει με την πρέπουσα λαμπρότητα την μνήμη εορτή του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, με το εξής λατρευτικό πρόγραμμα:

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής, και ώρα 4.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου μπροστά από την Αναγνωστική Εταιρία προς τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Καμπιέλου και εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Στις ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.

Την Αγιώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί το πρωί η ακολουθία του όρθρου και εν συνεχεία Θ. Λειτουργία.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα στις 5 η ώρα, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση του Αγίου Αρσενίου, και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση και επαναφορά των Ιερών Λειψάνων. Στις ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.


Εκ του Γραφείου Τύπου