html> Holy Metropolis of Kerkyra, Paxoi and Diapontioi Nisoi

Home   ECCLESIA

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚεντρική σελίδα Μητροπόλεως

Αρχείο Ειδήσεων 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


- Δελτίο τύπου 14/6/2001

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21/12/2009)


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Κλιμάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας , εν όψει των Χριστουγέννων, επισκέφτηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 τους κρατούμενους των φυλακών της πόλης μας, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους κρατουμένους, σε συνεργασία με την ηγεσία του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Εν συνεχεία σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθεί, το Ψυχιατρείο, το Δημοτικό Γηροκομείο και Μονάδες Απο-ασυλοποίησης «Αργώ» και «Νεφέλη», με σκοπό να ευχηθεί στους τροφίμους αλλά και τους εργαζόμενους για τις άγιες ημέρες.

Εξάλλου ανήμερα των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος, επικεφαλής κλιμακίου της Ιεράς Μητροπόλεως, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο, το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ι. Μητροπόλεως «Η Πλατυτέρα», το Γηροκομείο των Καθολικών και την Πολυκλινική, μεταφέροντας τις ευχές της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και γλυκίσματα σε όλους τους περιθαλπόμενους.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Μυρτιδιωτίσσης, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διακόνον χειροτονία του μοναχού Δανιήλ (κατά κόσμον Ζαχαρία) Ανδριανόπουλο, ο οποίος είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Μυρτιδιωτίσσης..


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Νέων, με θέμα: «Χριστούγεννα: Από τον άνθρωπο στο Θεό», που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Η Πλατυτέρα», και αυτό φάνηκε από τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού του κόσμου που είχε πλημμυρίσει το αμφιθέατρο.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που παρουσίασαν τα παιδιά και οι νέοι από ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, βοήθησε όλους να συνειδητοποιήσουν πτυχές της μεγάλης εορτής της πίστεώς μας μέσα από την νεανική όψη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε Ύμνους, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και παρουσιάσεις με πολυμέσα, από τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών.

Στην εορτή μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ιεράς Μητροπόλεως. Το κέντρο στεγάζεται στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», υπό την επίβλεψη των υπευθύνων του Ιδρύματος Αρχιμ. Ιουστίνου Κωνσταντά και κας Ελένης Καρύδη, ενώ την ευθύνη του κέντρου έχει η κα Ζωή Νικολαΐδου.

Στη γιορτή τα παιδιά του κέντρου με την επίβλεψη των υπευθύνων εκπαιδευτριών παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σκέτς, ενώ την γιορτή παρακολούθησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι γέροντες του Ιδρύματος στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης και συνύπαρξης της τρίτης ηλικίας με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009 στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεστεί ο Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.

Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009, εορτή των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009, εορτή της Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριος θα τελέσει την πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Ι. Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, αναβιώνοντας το αρχαίο χριστιανικό ήθος.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009 στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου «Παναγία η Οδηγήτρια» Λευκίμμης οι νέοι των ενοριών της περιοχής παρουσιάζουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Στην εορτή θα ομιλήσει επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Εκ του Γραφείου Τύπου