Home   ECCLESIA

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 
Προηγούμενη Σελίδα


Το «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στα Κατηχητικά Σχολεία


Το ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης από την παιδική ηλικία, και θέλοντας να στηρίξει τους κατηχητές στον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζουν στη σωστή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών ως «σημαντικοί άλλοι», πραγματοποιεί παρεμβάσεις πρόληψης που απευθύνονται σε κατηχητές και σε παιδιά των κατηχητικών σχολείων.

• Το Κέντρο Πρόληψης του «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», έχοντας ήδη υλοποιήσει σεμινάρια πρόληψης για στελέχη νεότητας κατά το ιεραποστολικό έτος 2002 – 2003, προχώρησε φέτος στην διοργάνωση του Α' Εργαστηρίου Κατηχητών, από τις 18/02/2004 έως 10/03/2004 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

Το εργαστήριο, διαρκείας 8 ωρών, απευθυνόταν σε κατηχητές με παιδιά δημοτικού σχολείου, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στα περσινά σεμινάρια και είχε στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης στα κατηχητικά και την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των στελεχών νεότητας με το Κέντρο Πρόληψης.

• Στις 15.3.2004 και ώρα 7.30μ.μ. το Κέντρο Πρόληψης του «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» θα συμμετάσχει στο Σεμινάριο Επιμορφώσεως Κατηχητών με ομιλία με θέμα σχετικό με την αιτιολογία της ουσιεξάρτησης και το ρόλο του κατηχητή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

• Στις 20.3.2004 στελέχη πρόληψης του «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» θα μιλήσουν για το πρόβλημα των εξαρτήσεων, τους παράγοντες που οδηγούν σ’ αυτό, καθώς και το ρόλο του κατηχητή στήν πρόληψη, με ομιλίες στο 1ο και 2ο έτος του Φροντιστηρίου Κατηχητών.

• Στις 29.3.2004 τα στελέχη πρόληψης θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συνάντηση στη σύναξη νέων του Ι.Ν.Αγ. Πάντων Καλλιθέας, με θέμα: « Αιτιολογία της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών».

Προηγούμενη Σελίδα