Home   ECCLESIA

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 
Προηγούμενη Σελίδα


Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρόληψης

2002 – 2003


Κέντρο Πρόληψης του ιδρύματος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Το επιστέγασμα μιας δημιουργικής χρονιάς και η απαρχή μιας ζωντανής και δυναμικής παρουσίας στο χώρο της πρόληψης της ουσιοεξάρτησης



Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης που πραγματοποίησε το ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στις 13 Περιφέρειες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το πρόγραμμα ήταν βιωματικού χαρακτήρα και υλοποιήθηκε σε δύο κύκλους σεμιναρίων. Ο πρώτος, με τίτλο «Οικογένεια - Πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας», απευθύνονταν σε γονείς, ενώ ο δεύτερος, με τίτλο «Ενοριακές νεανικές δραστηριότητες – Πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας», απευθύνονταν σε στελέχη νεότητας των ενοριών.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τα στελέχη νεότητας σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, ώστε να αποτελέσουν φορείς πρόληψης στην οικογένεια και στις κατηχητικές ομάδες.

Το πρόγραμμα διήρκησε από τον Οκτώβριο 2002 μέχρι τον Απρίλιο 2003 και το παρακολούθησαν 135 άτομα.

Την Πέμπτη 29 Μαϊου 2003 έγινε η επίσημη λήξη του προγράμματος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, ο οποίος απένειμε και τις βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Τσουρή.


Το ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» προγραμματίζει και άλλους κύκλους σεμιναρίων εκπαίδευσης στην πρόληψη για το νέο ιεραποστολικό έτος.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε σεμινάρια που θα πραγματοποιήσει το ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στο μέλλον, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση (θα είναι διαθέσιμη σύντομα).


Επικοινωνία με το ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»:

Γραμματεία : Εθν. Αντιστάσεως 29 157 72 Ζωγράφου
Τηλ. –fax: 210 74 86 181
e-mail: diakonia@hol.gr

Κέντρο Πρόληψης : Υμηττού 147 116 33 Αθήνα
Τηλ. –fax: 210 75 13 580
e-mail: diakpro1@hol.gr
Προηγούμενη Σελίδα