ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Παραχώρηση κτηρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος στον Δήμο Βύρωνα
23/9/2021

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του κτηρίου του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος στην περιοχή του Βύρωνα για τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη.

Παρέστησαν ο Προεδρεύων του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Σίσκος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και συνεργάτες του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος για την ανακαίνιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, τονίζοντας πως έχει δημιουργηθεί ένας πολύ όμορφος χώρος και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Ίδρυμα. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το Ίδρυμα για την προσπάθεια και αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεργασία με τον Δήμο με την ευχή να πολλαπλασιαστούν αντίστοιχες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξήγησε αναλυτικά το περιεχόμενο της σύμβασης και της συνεργασίας, ενώ μιλώντας για τον Βρεφονηπιακό σταθμό σημείωσε πως πρόκειται για μία δομή που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα και την μέριμνα της λειτουργίας έχει ο Δήμος. Ο Σταθμός καλύπτει τις ανάγκες περίπου 150 οικογενειών, ενώ παρέχει ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.