ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Ο Δήμαρχος Λαμιέων και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στον Αρχιεπίσκοπο
30/7/2020

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και τον κάλεσε να συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στην Λαμία στις 18 Οκτωβρίου με αφορμή την εορτή του πολιούχου αγίου Ευαγγελιστή Λουκά, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τα στρατεύματα κατοχής το 1944.

Ο κ. Καραΐσκος, άλλωστε, στην πρόσκληση που επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η παρουσία σας πέρα από τιμή για τη Λαμία και τη λαμπρότητα που θα προσδώσει στον εορτασμό μας, θα δώσει για μία ακόμη φορά το μήνυμα ότι η Ορθοδοξία και η Πατρίδα δια μέσου των αιώνων πορεύονται χέρι-χέρι στηρίζοντας αυτόν τον πολύπαθο, ευσεβή και ηρωικό λαό».

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο, τον οποίο παρακαλέσαμε και προσκαλέσαμε μία ιστορική μέρα για την πόλη της Λαμίας, την 18η Οκτωβρίου, να βρίσκεται κοντά μας, για να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, και να του δείξουμε την αγάπη μας και τον θαυμασμό μας. Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε την πρόσκληση και αν το πρόγραμμά του το επιτρέψει θα τον έχουμε κοντά μας» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την πρόσκληση υπογραμμίζοντας πως αν οι συνθήκες είναι καλές θα βρεθεί στην Λαμία, για να παραστεί στις εν λόγω εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επεσήμανε ότι «είναι χαρά και ευλογία για μας η παρουσία του Μακαριωτάτου, την οποία νιώθουμε και όταν είναι "απών", γιατί έχει κυριεύσει θετικά τις καρδιές όλων μας. Είναι ο πατέρας μας ο πνευματικός. Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Είναι ο άνθρωπος που ένωσε και ενώνει τον ελληνικό λαό στις πιο δύσκολες στιγμές και του οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Αυτό το νιώθει η περιοχή μας, ο Δήμαρχος, ο λαός της Ρούμελης, της Στερεάς Ελλάδος». Σημείωσε, ακόμη, ότι «το πιο σημαντικό σημάδι στην λαμπρά Αρχιεπισκοπεία του είναι ότι κράτησε ενωμένο τον ελληνικό λαό».

Επεσήμανε, άλλωστε, πως «θα είναι μεγάλη ευλογία ότι την ίδια μέρα ο Αρχιεπίσκοπος θα εγκαινιάσει ένα πρώτο έργο αγάπης της Μητροπόλεως, ένα έργο της Αποστολής, ένα έργο του Αρχιεπισκόπου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά «Άγιος Εφραίμ»».