ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη νέα υπ. Παιδείας
17/7/2019

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος

Στην ανάγκη συνεργασίας, αλλά και στην διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αναφέρθηκαν στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την νέα υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Την υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, ενώ παρών ήταν και ο γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την υπουργό και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.

Η κ. Κεραμέως εξέφρασε την χαρά της για την συνάντηση και τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».

Προσέθεσε, επίσης, ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως η επιτροπή διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να την συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη. Επεσήμανε, επίσης, ότι «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».