ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση Βιβλίου «Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας 1912-1913. Η περίοδος απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των Ρωσικών διεκδικήσεων»
1/10/2018

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην παρουσίαση Βιβλίου του δρ. Διογένους Καραγιαννακίδη με θέμα: «Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας 1912-1913. Η περίοδος απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των Ρωσικών διεκδικήσεων», που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους» παραβρέθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου και παρέστησαν Πολιτικοί, Ακαδημαϊκοί, Κλήρος και λαός. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος της ι. Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και στελέχη του Συλλόγου.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη όσους διοργάνωσαν την εκδήλωση και μίλησε για τον π. Βασίλειο Γοντικάκη, κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας την δύναμη και την αποφασιστικότητά του. Τόνισε, μάλιστα, πως όσα ακούσαμε από τον π. Βασίλειο, «οι σκέψεις του, δεν είναι λόγια φιλολογικά, αλλά αλήθειες ζωής. Εμείς κάνουμε λόγο π.χ. για την αγάπη του Θεού, ο π. Βασίλειος δεν μίλησε για την αγάπη, την έζησε». Επεσήμανε, επίσης, πως «σήμερα που γίνεται λόγος για την παράδοση και που υπάρχουν τόσες προσπάθειες, οι οποίες στο όνομα της έχουν καταντήσει να είναι φολκλορικές οργανώσεις, ευχαριστούμε τον π. Βασίλειο, αλλά και όσους διοργάνωσαν αυτήν την όμορφη εκδήλωση, διότι πήραμε μία δόση αληθινής παράδοσης. Κάτι που χρειαζόμαστε για να ψάξουμε να βρούμε αυτό που έχουμε χάσει».