ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό των εγκαινίων του ι. ν. των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας Λαγκαδά
7/11/2017

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στον εσπερινό των εγκαινίων του ιερού ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας Λουτρών Λαγκαδά χοροστάτησε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή ιερών λειψάνων, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ Χρυσόστομος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και οι Επίσκοποι Σαλώνων κ. Αντώνιος, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής λέγοντας πως «με το έργο σας δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή μεγάλη δοκιμασία της πείνας». Επεσήμανε, επίσης, ότι «είμαστε ευγνώμονες διότι πάντοτε ανταποκρίνεστε στην κλήση και την παράκλησή μου και μεταφέρετε στον λαό μας τα μηνύματα της καρδίας σας και τα βιώματα της ποιμαντικής σας μέριμνας».

Μίλησε, ακόμη, για το πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε το πρωί το οποίο δίνει προοπτικές σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και τίτλους, ενώ αναφέρθηκε και στα εγκαίνια του ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού των 1037 ετών από την ίδρυση της επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από την επανίδρυση της.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η τελετή εγκαινίων του ιερού ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας και αμέσως μετά η Προσφορά – παράδοση του ιερού ναού στους νέους, «γιατί σε αυτόν το ναό θα γίνονται λειτουργίες για τους νέους και κατηχητικές συνάξεις», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.