ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Να συνδυάζουν την σοφία των γραμμάτων με την Σοφία του Θεού κάλεσε τους μαθητές του Λαγκαδά ο Αρχιεπίσκοπος
7/11/2017

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Να συνδυάσουν την σοφία των γραμμάτων με την Σοφία του Θεού κάλεσε τους μαθητές του Εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου του Δήμου Λαγκαδά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού του νέου Δημοτικού Σχολείου παρουσία αρκετών Μητροπολιτών, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του Δημάρχου Λαγκαδά, εκπροσώπων τοπικών αρχών, παιδιών, γονέων και κηδεμόνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους μαθητές να αγκαλιάσουν και να γεμίσουν την καρδιά τους με εφόδια, αλλά μόνο τα εφόδια δεν αρκούν. «Χρειάζεται εκτός από την σοφία των γραμμάτων και η Σοφία του Θεού» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «εκεί που συναντώνται τα δύο είδη Σοφίας γίνεται ο άνθρωπος προσωπικότητα».

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική παρουσία του και μίλησε για τη νέα δομή, ενώ δεσμεύτηκε να είναι στο πλευρό των κατοίκων για την σωστή λειτουργία του σχολείου. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Ελλάδος για το σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης.