ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων του Υπ. Άμυνας της Ρωσίας επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο
28/4/2015

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Γουρδούπη, τον Διευθυντή του Γραφείου Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΣ Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Κουράκλη και τον ΑΚΑΜ της Ρωσίας στην Ελλάδα Συνταγματάρχη Γεννάντι Μοζάεβ.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Συνταγματάρχης ε.α. Surovtsev Alexandre και ο βοηθός για τα θρησκευτικά ζητήματα Διοικητής Μεραρχίας Αεροπορικής Άμυνας των Δυνάμεων της Αεροδιαστημικής Άμυνας Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ιερέας Dovbysh Dmitri πραγματοποιούν από εχθές επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο του εγκριθέντος προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας έτους 2015, ανταλλαγής απόψεων και στενών σχέσεων που έχει αναπτύξει η Διεύθυνση Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ με ορθόδοξες θρησκευτικές υπηρεσίες πολλών κρατών.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντάς τους δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψη αυτή και ζήτησε να μεταφέρουν τα σεβάσματά του στον Πατριάρχη Μόσχας και στους συνεργάτες του.

Ο Διευθυντής Θρησκευτικών Ζητημάτων του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την ιστορία και την ίδρυση του τμήματος λέγοντας πως "σε όλη την ιστορία η Εκκλησία συνόδευε τον στρατό", ενώ επεσήμανε πως με την δημιουργία αυτής της υπηρεσίας αυξήθηκε κατά 15 τοις εκατό ο αριθμός των στρατιωτικών που πιστεύουν.