ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Υπ. Παιδείας για την εκκλησιαστική εκπαίδευση
21/10/2014

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση απασχόλησαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Ο Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και των Αρχιερέων και υπογράμμισε πως "έχουμε πολλά θέματα εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως σε εκκρεμότητα. Είμαστε, όμως, σε πολύ καλό δρόμο γιατί έχουμε αποδεδειγμένα κλίμα καλής συνεργασίας".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους συνεργάτες του και επεσήμανε πως "η σημερινή συνάντηση ήταν ουσιαστική και προχωρήσαμε τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί την Εκκλησία και την Πολιτεία. Τα βήματά μας, θα μας οδηγήσουν σε αυτό που έχουμε στοχεύσει, μία καλύτερη εκκλησιαστική εκπαίδευση".