ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Λαμία ο Αρχιεπίσκοπος για τους εορτασμούς του Πολιούχου της πόλεως



18.10.2020
Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος επισκέπτεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προκειμένου να συμμετάσχει στους επίσημους εορτασμούς του Πολιούχου και Ελευθερωτή της πόλεως, Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Λαμία χθες αργά το απόγευμα, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Αυτήν την ώρα τελείται Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού Λαμίας, ενώ αμέσως μετά θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία με την ευκαιρία συμπλήρωσης 76 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα εγκαινιάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου, στο νεοσύστατο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» και στις ανακαινισμένες δομές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες βρίσκονται σε πτέρυγα την οποία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αφιέρωσε στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Νικόλαο. Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισαν και ενημέρωσαν για τις δομές ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Ανδρέας Ιωακείμ και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Ατματζίδης. Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον νέο ξενώνα φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ», ο οποίος εγκαινιάστηκε χθες από τον Μητροπολίτη κ. Συμεών και μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» το ΚΔΑΠ που θα εγκαινιαστεί το απόγευμα. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Μητροπολίτη για τις νέες αυτές δομές και το έργο που επιτελεί και ευχήθηκε στον ίδιο και στους συνεργάτες του δύναμη και υγεία.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν, επίσης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ