ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη



5.12.2017
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την στήριξή του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών εξέφρασε μιλώντας αποκλειστικά στον 89,5 και στον Μάκη Αδαμόπουλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, το βράδυ της Δευτέρας παραβρέθηκε στην μεγάλη συναυλία «Αρχιπέλαγος Κρητικό Κοντσέρτο Ζορμπάς». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο Παλλάς από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τα Μπαλέτα της Όπερας του Κιέβου. Παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελής Μπούμπουρας, Μέγας χορηγός της συναυλίας, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών Ελλάδος και πλήθος κόσμου.

Η συναυλία, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στον όποιο θα δοθούν τα έσοδα.

Την παράσταση σχεδίασε και εκτέλεσε η στενή συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη κ. Τατιάνα Παπαγεωργίου, ενώ παρουσιάστηκαν εμβληματικά έργα του συνθέτη, εμπνευσμένα από την Κρήτη και την ελληνική θάλασσα: τα πρώτα Παιδικά Τραγούδια του 1937, το Κρητικό Κοντσέρτο για πιάνο κι ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση, ο αγαπημένος κύκλος τραγουδιών «Αρχιπέλαγος» και σκηνές από το φημισμένο μπαλέτο «Αλέξης Ζορμπάς».

Συμπράττοντας με τη συμφωνική ορχήστρα τραγούδησε αγαπημένες μελωδίες η Μαίρη Λίντα. Την μεγάλη ερμηνεύτρια συνόδευσαν εκατοντάδες παιδικές και νεανικές φωνές. Την Παιδική και Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodaly διεύθυνε ο μαέστρος Μιχάλης Πατσέας.

«Είναι μία ωραιότατη μουσική εκδήλωση» τόνισε, μιλώντας στον 89,5, ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως η επιτυχημένη απόδοση ξεκουράζει τον θεατή. Προσέθεσε, μάλιστα, πως «το ουσιαστικότερο είναι ότι αυτή η εκδήλωση γίνεται για να συμπαρασταθεί στην διακονία των παραπληγικών. Είναι μία προσπάθεια που πρέπει να βοηθηθεί από πολλές πλευρές», ενώ υπογράμμισε ότι «απόψε ψυχαγωγηθήκαμε, αλλά η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς τους ανθρώπους» εκφράζοντας την στήριξή του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ