ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση συμπολιτών



4.12.2017
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Η σημερινή ημέρα είναι μία καλή επανάσταση» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για την έναρξη συνεργασιών της Αρχιεπισκοπής με την Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», αλλά και με τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ στο πλαίσιο της Ιερατικής Σύναξης των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και των Υπευθύνων Ιερέων Αιμοδοσίας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης παρουσιάζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στα σημαντικά κοινωνικά και φιλανθρωπικά προγράμματα της ΜΚΟ «Αποστολή» που θα συνεχίσουν με τη νέα χρονιά ενώ στην συνέχεια μίλησε για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Η νέα συνεργασία του Συλλόγου με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ενημέρωσης και μετάδοσης του μηνύματος του με σκοπό να εγγραφούν περισσότεροι εθελοντές δότες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του επισημαίνοντας πως «κάθε φορά που σας συναντώ παίρνω δύναμη. Αποτελείται παράδειγμα για όλους». Αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου και μίλησε για την διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει κάποιος εθελοντής, αλλά και για τον εύκολο και ανώδυνο τρόπο λήψης μυελού των οστών.

Ακολούθησε η μαρτυρία μιας νεαρής κοπέλας που ξαφνικά διαγνώσθηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και κατάφερε να θεραπευθεί χάρη στην προσφορά μίας 25χρονης δότριας από την Γερμανία.

Κατόπιν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών και ο κ. Δήμτσας ήταν οι πρώτοι που γράφτηκαν εθελοντές δότες, δίνοντας άμεσα δείγμα στοματικού επιχρίσματος, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης αρκετοί ιερείς, αλλά και λαϊκοί δήλωσαν την ενεργή συμμετοχή τους στις προσπάθειες του συλλόγου.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε ένα καινοτόμο πρόγραμμα συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και διενέργειας εξετάσεων ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες σε 145 ενορίες της Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο πνευματικό ηγέτη της αγάπης και της προσφοράς και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες της Αθήνας σημειώνοντας πως «το πρόγραμμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ενοριτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εταιρική κοινωνική ευθύνη του Ομίλου και σε συνδυασμό με τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτει προσφέρει δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα».

O Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε την προσφορά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και τόνισε: «Συνεχίζουμε τη διεύρυνση του κοινωνικού μας έργου με ισχυρές συμμαχίες στο χώρο της υγείας με γνώμονα την ενίσχυση του αδύναμου συνανθρώπου μας. Υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία. Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από ένα πλαίσιο σταθερών και σημαντικών βημάτων συνεργασίας με αξιόπιστους Ομίλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα κοινωνικά προγράμματα που λειτουργούν στην Αρχιεπισκοπή και ευχήθηκε να περάσουν γρήγορα οι δυσκολίες, ώστε να μην είναι απαραίτητα, ενώ μίλησε για τα σημαντικά οφέλη του εθελοντισμού και για το σπουδαίο έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Έκανε λόγο για τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να μην μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό, ρούχο, στέγη, φάρμακο και γιατρό. «Η Αρχιεπισκοπή μας και οι ενορίες μας θα στηρίξουν αυτές τις νέες προσπάθειες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ