Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα Δικαστική χρονιά

29.9.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στις ευθύνες και στο δύσκολο έργο των Δικαστικών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον αγιασμό που τέλεσε στον Άρειο Πάγο, με αφορμή την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή δικαστική χρονιά, δύναμη και υπομονή σε όλους, για να αντέξουν τις δυσκολίες. Αναφέρθηκε στο δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελούν οι δικαστικοί υπογραμμίζοντας πως συναισθάνεται το βάρος τους. «Είναι πολλές οι ευθύνες της Δικαιοσύνης, πολλά τα βάρη και, πιστεύω, πολλές και οι πιέσεις από πολλές πλευρές» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους Δικαστικούς να υπηρετούν με ανιδιοτέλεια το έργο τους.

Χαιρετισμό, με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, απηύθυναν, επίσης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα Εισαγγελέας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός.