Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

26.6.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:54:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ολοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ οι επίσημες εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Το απόγευμα συνήλθε η καταληκτήρια συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Οι εργασίες της είχαν ξεκινήσει με το Πατριαρχικό Συλλείτουργο την Κυριακή της Πεντηκοστής, την 19η Ιουνίου 2016, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και
συλλειτουργούντων των παρισταμένων Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε την χαρά του για την θετική και πρόθυμη ανταπόκριση των Τοπικών Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και την προσέλευση τους σε αυτή. Παράλληλα υπογράμμισε τις πολύ μεγάλες και πολυετείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλες τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, για να προετοιμαστούν τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Οι Προκαθήμενοι των Τοπικών Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, τόνισαν την σπουδαιότητα, όπως και την ιστορική σημασία της συγκλήσεως της εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι πλέον ανοίγει μια νέα περίοδος για την συνοδική λειτουργία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προς την προβολή των θέσεων της στα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου στον κόσμο.