Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στην Κρήτη οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών

16.6.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην Κρήτη έχουν φτάσει οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα συμμετάσχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που ξεκινά την Παρασκευή.

Από την Τετάρτη το μεσημέρι με τη σειρά άφιξης έχουν φτάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστίσλαβ, o Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ενώ από το πρωί της Πέμπτης αφίχθησαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας κ. Σάββας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος, ο οποίος κατά την άφιξή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δούμε τα προβλήματα του κόσμου της κοινωνίας και της Εκκλησίας και να σταθούμε στο ύψος που πρέπει και αρμόζει στην εποχή μας και στον χριστιανικό μας λαό».

Τους Προκαθημένους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Ιεράρχες της Τοπικής Εκκλησίας.

Στα Χανιά βρέθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος την Πέμπτη το βράδυ παρέθεσε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθήμενων των Εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου με τη μικρή Σύναξη των Προκαθημένων στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.