Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Μητρόπολη Λαγκαδά

11.5.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Να αφήσουν τα παιδιά να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση νέων που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στη Μητρόπολη Λαγκαδά.

Τον Αρχιεπίσκοπο στην εκδήλωση των νέων της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης που πραγματοποιήθηκε στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και παρέστησαν ο Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και αρκετοί πιστοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα στους νέους του Λαγκαδά, λέγοντας πως για να ομιλεί κανείς σήμερα με τα παιδιά και για τα παιδιά είναι ένα έργο ιδιαίτερα μεγάλο και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα από τα ωραιότερα έργα της ποιμαντικής δραστηριότητας όλων μας. «Το παιδί, είναι στο κέντρο της ζωής μας σήμερα. Από την στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι την ώρα που θα πάρει υπεύθυνη θέση μέσα στον κόσμο, είναι το κέντρο της αγάπης και της φροντίδας της κάθε φυσιολογικής οικογενείας και του περιβάλλοντος. Πόσοι γονείς σήμερα στερούνται βασικά πράγματα για να μπορέσουν τα παιδιά τα δικά τους, να έχουν εκείνα που τους χρειάζονται;» αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος για να συμπληρώσει ότι «οι γονείς, πάντοτε έχουν έναν στόχο στη ζωή τους, τη δυσκολία ή την αποτυχία που ζήσανε αυτοί, να μην το ζήσουνε τα παιδιά τους. Οι νέοι χαρακτηρίζονται από τον ενθουσιασμό και την ορμή των υδάτων, όπως εκείνα τρέχουν στα βουνά. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό, δημιουργώντας ταυτόχρονα κανάλια διεξόδων, ώστε να απορροφηθεί η ορμή αυτή δημιουργικά. Η Εκκλησία με τις διάφορες εκδηλώσεις, τις οποίες τις αφιερώνει σε αυτούς προσπαθεί να καλλιεργήσει τον ενθουσιασμό τους και τα ευγενικά όνειρα και τις επιθυμίες τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τον ενθουσιασμό των νέων επεσήμανε πως «καλούμαστε να αφήνουμε το παιδί να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό ή αν θέλετε την επανάσταση της ηλικίας. Όσα παιδιά δεν κάνουν την λεγομένη επανάσταση σε σωστή ηλικία εκ φύσεως, θα την κάνουν αργότερα και τότε θα είναι αφύσικο και θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαιτέρως, διότι με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει την καταπίεση και την εσωτερική ταλαιπωρία που πέρασε ο νέος».

Παρομοίασε τους νέους με θάλασσα, αλλά και με ένα όμορφο άλογο που τρέχει. «Και το καράβι πρέπει να προσεχθεί για το πώς θα κινηθεί, αλλά και το άλογο θα πρέπει να έχει γερό χαλινάρι. Δεν χρειάζεται να είναι τεντωμένο και σφιχτό, αλλά χαλαρό και όταν πάει να ξεφύγει τότε να τραβηχτεί λίγο ώστε να γίνει αντιληπτό ότι κάποιος θέλει βοηθήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι η καλύτερη επένδυση για όλους μας είναι η φροντίδα των παιδιών. Να βοηθήσουμε τα παιδιά να παοκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και Σοφία Θεού, διότι μόνο όπου συναντιώνται η κοσμική σοφία με την άνωθεν γεννιέται ο χαρισματικός άνθρωπος.
Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους νέους της Μητροπόλεως να επισκεφθούν την Αθήνα με έξοδα της Αρχιεπισκοπής και να διοργανώσουν αγώνες ποδοσφαίρου με νέους της Αθήνας στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής, μία πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά και που ενθουσίασε τα παιδιά της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος βράβευσε τους νικητές, αλλά και τους συμμετέχοντες στο ενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Κατηχητικών ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ στην σύντομη προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, εξέφρασε για ακόμη μία τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος και με την παρουσία του κατά το διήμερο 09-10 Μαΐου, στην Μητρόπολη, λάμπρυνε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα με κορυφαία αυτή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου και Καυσοκαλυβίτου.