Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας - Πολιτείας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός

6.11.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Στην ανάγκη να συνεργαστούν και να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, δίνοντας ό,τι μπορούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια των εργασιών της σύσκεψης για το Προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, οι Μητροπολίτες αυτών των νησιών, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε πως «σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω στα νησιά σας. Στις πλάτες των ανθρώπων σας, των τοπικών κοινωνιών, βρίσκεται ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο που περνάει μέσα από το μικρό μας τόπο» και επεσήμανε πως «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο και στο καθήκον μας, στην υποχρέωσή μας να δώσουμε ό,τι μπορούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στους απροστάτευτους, στους αδύναμους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά στις θάλασσές μας».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τις διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ζήτησε να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τοπικές κοινωνίες στα νησιά. «Για να δούμε πώς θα μπορέσουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας να διευκολύνουμε, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες, που πολλές φορές είναι εμπόδια στις προθέσεις μας, και με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην υποχρέωσή μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, της πατρίδας μας, του λαού μας σε όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ζήτησε τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών, διότι το πρόβλημα αυτό έχει ανθρωπιστική διάσταση και «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η Πολιτεία και η Εκκλησία, για την αντιμετώπισή του είναι ίσως ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα». «Εγώ θα ήθελα να εξάρω προκαταβολικά τις προσπάθειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα, οι φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και η Εκκλησία και οι τοπικές κοινωνίες. Θα ήθελα να πω ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε και άρα το μεγάλο βάρος το σηκώσατε εσείς στις πλάτες σας» είπε ο πρωθυπουργός.