Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ημερίδα με θέμα: "Ανάδειξη της εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού"

27.10.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

επιμέλεια: Γιώργος Μυλωνάς

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ». Το γεγονός παρουσιάζεται την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, στις 09:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Αθήνα – Ρουφ).

Αντικείμενο του Έργου, αποτελεί η ανάπτυξη ψηφιακού βιωματικού μουσείου, εκπαιδευτικής πλατφόρμας διαδικτυακού εικονικού μουσείου και εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης θρησκευτικών προορισμών, με στόχο την ανάδειξη του εκκλησιαστικού πολιτιστικού αποθέματος και του θρησκευτικού τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ανά τον κόσμο πληθυσμό της ομογένειας και της διεθνούς ορθόδοξης και φιλορθόδοξης κοινότητας, μέσω της αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Έργου, θα παρουσιάσουν στελέχη της ΙΑΑ και των Αναδόχων των έργων, Εταιριών «Printec A.E. & Profile Software ΑΕΒΕ». Με αφορμή την παρουσίαση του έργου θα γίνει συζήτηση για τη σημασία της ανάδειξης της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος και θα παραστεί σε αυτήν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.