Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής

1.10.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.), η τελετή του αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Πλήθος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών μετείχαν στην ιερά ακολουθία, την οποία τέλεσε, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Διάκονο π. Φραγκίσκο Λάβδα. Το σημαντικό αυτό θεσμό της Ι. Αρχιεπισκοπής τίμησε με την παρουσία του και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

Ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, καλωσόρισε γονείς και παιδιά, επαίνεσε το εθελοντικό φρόνημα και τις ικανότητες των εκπαιδευτικών και εξήρε τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας σε αυτήν την δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας. Απευθυνόμενος ειδικά στους μαθητές του Κοινωνικού Φρονιστηρίου, τόνισε ότι μόνον με την σκληρή δουλειά, την συνέπεια και την επιμονή, θα προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ, δεν παρέλειψε να τους ενθαρρύνει, υποσχόμενος ότι το προσωπικό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ο ίδιος προσωπικά θα σταθούν στο πλάι τους, αρωγοί και συμπαραστάτες, καθ᾽ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

O Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάσος κ.κ. Ιερωνύμου. Συνεχάρη τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και εστίασε τον λόγο του στην σημασία της κοινωνικής προσφοράς των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επισήμανε δε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί φυτώριο μορφώσεως και πολιτισμού για την αθηναϊκή κοινωνία, και ευχήθηκε καλή δύναμη στην άοκνη προσπάθεια της Διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και των λοιπών στελεχών για την διατήρηση του υψηλού ποιοτικού επιπέδου σπουδών.

Ο Πανιερώτατος κ. Ιωάννης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους και εξέφρασε την χαρά του για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι μαθητές και γονείς στον θεσμό. Επιδοκίμασε αυτήν τη θεάρεστη, όπως τη χαρακτήρισε, δράση της Β.Ι.Α.Α. και ως προς την προσπάθεια και ως προς τα αποτελέσματα. Έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά να μην δειλιάζουν ενώπιον των δυσκολιών, αλλά να προχωρούν προς το μέλλον με αποφασιστικότητα και πίστη στην πρόνοια του Θεού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κοινωνικό Φροντιστήριο” της Β.Ι.Α.Α. λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά. Έχει ήδη στελεχωθεί με 75 εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις ήταν ιδιαιτέρως υψηλό και υπερέβη κάθε προσδοκία. Οι φετινές εγγραφές έφθασαν στον εντυπωσιακό αριθμό των 300 και πλέον μαθητών, ενδεικτικό της εδραίωσης του θεσμού ως ενός από τους πλέον επιτυχημένους στο είδος του, σε πανελλαδικό επίπεδο.