Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Υποψήφιοι και νέοι ιερείς στην Κατασκήνωση

4.8.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Η ποιμαντική φροντίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τόσο για το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής όσο και για τα κληρικά και λαϊκά στελέχη της προσέφερε ένα διαφορετικό τετραήμερο στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού "Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ", που βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής, από την Πέμπτη 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Περισσότεροι από πενήντα υποψήφιοι και νέοι, πρόσφατα χειροτονηθέντες, ιερείς με ευθύνη της Ιεράς Πρωτοσυγκελλίας και του Εργαστηρίου Υποστήριξης Υποψηφίων Κληρικών του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής πέρασαν στους φιλόξενους χώρους των Κατασκηνώσεων ένα πλούσιο τετραήμερο πνευματικής οικοδομής, προσευχής, επικοινωνίας, χαράς, αδελφικού αλληλοστηριγμού.

Το πρόγραμμα του τετραημέρου, εκτός από την τέλεση των τακτικών Ιερών Ακολουθιών, περιλάμβανε:

- Δύο πολύωρα Σεμινάρια Βιβλικής Θεολογίας και Ομιλητικής με 15 εισηγήσεις, τις οποίες είχαν προετοιμάσει υποψήφιοι κληρικοί, και αποτέλεσαν αφορμή γόνιμου διαλόγου και εποικοδομητικού προβληματισμού.

- Μία βραδυά Λόγου και Τέχνης αφιερωμένη στον Ταρκόφσκυ με την ταινία "Αντρέας Ρουμπλιώφ", την οποία παρουσίασε και συντόνισε και την συζήτηση που ακολούθησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Σταμάτιος Σκλήρης.

- Δύο συναντήσεις Ορθόδοξης Θεολογίας, οι οποίες προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, και είχαν την εξής θεματολογία:

1) "Τα πατερικά χαρακτηριστικά της ποιμαντικής διακονίας" από τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Παπαθωμά. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη βραδυά έλαβαν μέρος στη συζήτηση και ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Αρτεμίου οδού Φιλολάου.

2) "Θεία Λειτουργία. Από τα σύμβολα στην πραγματικότητα" από τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Ιλισσίων, Αιδεσ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Καραϊσαρίδη.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου δόθηκε η δυνατότητα και για αθλητικές δραστηριότητες, κολύμπι στις πισίνες της Κατασκήνωσης, αλλά και ψυχαγωγία με παραδοσιακά τραγούδια.

Επίσης, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Κέντρου Παιδείας και με ιδιαίτερο θαυμασμό είδαν τους νέους υπερσύγχρονους οικίσκους-ξενώνες, οι οποίοι κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο χάρη στην άοκνη φροντίδα και αποκλειστική μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τέλος, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν μία αμεσότερη αδελφική επικοινωνία με τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και μεταξύ τους, μακρυά από τις ασφυκτικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Το τετραήμερο κορυφώθηκε με την τέλεση υπαίθριας Ιεράς Αγρυπνίας μετά το τέλος της οποίας ακολούθησε παραδοσιακή εκκλησιαστική τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα χαρίσει άλλη μία ιδιαίτερη τέτοια ποιμαντική ευκαιρία για τους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου θα λειτουργήσει ειδική κατασκηνωτική περίοδος για ιερατικές οικογένειες.