Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η Κόρινθος τιμά τον Απόστολο Παύλο

28.6.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας καi Σπάρτης κ. Εὐστάθιος. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και Ρούσε κ. Ναούμ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου καλωσόρισε τους Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκόμενους και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης να κηρύξει το θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας μεταξύ άλλων τόνισε πως "υπάρχει μια στιγμή στη ζωή μας που είναι καθοριστική και αυτή η στιγμή είναι εκείνη κατά την οποία ο άνθρωπος γνωρίζει τον Χριστό. Η ώρα που έρχεται σε επικοινωνία μαζί του. Τότε που λέει "βρήκα τον Μεσσία". Για τον Απόστολο Παύλο η στιγμή εκείνη που έμεινε ιστορική ήταν η συνάντησή του με τον Χριστό".

Επεσήμανε, επίσης, πως "όταν είμαστε κοντά στον Χριστό παίρνουμε τον φωτισμό Του κι όσο κι αν έχουμε πέσει χαμηλά η ταπείνωση μας βοηθάει να επανέλθουμε στο φως και να κερδίσουμε την σωτηρία μας. Δεν υπάρχει Άγιος χωρίς παρελθόν και αμαρτωλός χωρίς μέλλον".

Αμέσως μετά με τη συνοδεία κληρικών και λαϊκών πραγματοποιήθηκε ανά τις οδούς της πόλεως η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου.

Η ακολουθία του εσπερινού μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας.