Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Η Εκκλησία μια αγκαλιά για τα παιδιά της"

16.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως στον Καρτεράδο. Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν οι γονείς των νηπίων και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ενορίας με τους Δασκάλους τους.

Στον Παιδικό Σταθμό ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους γονείς και να τονίσει το ιδιαίτερο έργο που γίνεται από την Εκκλησία στα παιδιά της νηπιακής ηλικίας. Τόνισε ότι σαυτούς τους χώρους της κάθε ενορίας εμφυτεύεται η ευλάβεια και η πίστη και ενδυναμώνεται ο νέος άνθρωπος. Λαμβάνει αντισώματα για την υπόλοιπή του ζωή. Το έργο αυτό μπορούν να το μιμηθούν και άλλες Μητροπόλεις, διότι παράλληλα στηρίζει τις νέες οικογένειες που είναι η αρχή της ποιμαντικής μέριμνας. Η Εκκλησία φροντίζει να αισθάνονται τα παιδιά, ότι μεγαλώνουν μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος έψαλε μαζί με τα παιδιά το Χριστός Ανέστη , ευλόγησε το έργο αυτό της τοπικής Εκκλησίας και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.Επιφανιο και τους συνεργάτες του για την ποιμαντική αυτή μέριμνα.