Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. - Την Πέμπτη τα μέλη της στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

13.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως καθόρισε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του εορτασμού της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, ως ακολούθως:

α)Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναο Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

β)Την ίδια ημέρα και ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

γ)Το πρωί της εορτής, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

δ) Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 19.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Παγου των Αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του Κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών.

ε) Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας υπό τον τίτλο «Παύλεια», τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Αύριο το πρωί, προ της ενάρξεως της Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ., ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη αυτής θα μεταβούν στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου δήμου Αττικής για την προσκύνηση του ιερού λειψάνου αυτής.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου