Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στα Τρίκαλα ο Αρχιεπίσκοπος για την συμπλήρωση 20 ετών από τη θεμελίωση του ναού του Αγίου Βησσαρίωνος

9.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος


Στα Τρίκαλα βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς που πραγματοποιούνται με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τη θεμελίωση του Ιερού προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, πολιούχου της πόλης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος.

Προ του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος από τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Καρθαγένης Αλέξιος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος, Ελασσώνος Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον εσπερινό και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

Αύριο το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.