Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος

5.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη της Αγίας Ειρήνης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του ναού.

Μίλησε, επίσης, για την έννοια της λέξης ειρήνη και μεταξύ άλλων ανέφερε πως "ακόμη και ο σχολικός εκφοβισμός, το λεγόμενο bullying, είναι συνέπεια της φυγάδευσης της ειρήνης από τις ψυχές των ανθρώπων. Γενικότερα, όμως, όταν φυγαδεύεται η ειρήνη έρχεται η απανθρωπία, που θέλει τον άνθρωπο να μην είναι πρόσωπο, αλλά αριθμός, θέλει τον άνθρωπο να σκέφτεται το εγώ και όχι το εμείς. Όταν φυγαδεύετε η ειρήνη έρχεται η συλλογική μελαγχολία και θλίψη".

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο π. Χρυσόστομος κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να ευχηθεί "να είμαστε ειρηνικοί, αλλά συγχρόνως και να ειρηνεύουμε τον κόσμο, να μην είμαστε άνθρωποι χωρίς την ειρήνη, αλλά οι άνθρωποι της ειρήνης ταις πρεσβείαις της μεγαλομάρτυρος επωνύμου Αγίας Ειρήνης".