Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Κύριος είναι ο λυτρωτής του καθενός από εμάς

5.4.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

"Το Πάσχα μας περνάει από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον ιερό ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη. Τους υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Σαββάκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε πως "ο Κύριος θέλοντας να διδάξει τους μαθητές Του, τους ζήτησε να Tον αγαπούν και να Tον μιμηθούν. Να Τον ακολουθήσουν, διότι δεν ήρθε για να Tον διακονήσουν, αλλά για να υπηρετήσει τους ανθρώπους. Ο Ιησούς, άλλωστε, είναι αυτός που αγαπάει, που αναγεννά τον άνθρωπο, τον αναπαύει, του μαθαίνει να ζει εκκλησιαστικά. Αυτά είναι που μας λείπουν και τα χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα σήμερα. Ας σκεφτούμε αυτήν την εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα, με αυτόν τον τρόπο και ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο, γιατί είναι ο λυτρωτής του καθενός από εμάς" και παρότρυνε τους πιστούς "με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσουμε το Πάσχα. Το Πάσχα που μας περνάει από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια".

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Σαββάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στο σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής.


Αύριο το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι.