Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Παρουσίαση βιβλίου με θέμα τον διάλογο των Εκκλησιών

11.3.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Τον Διάλογο μεταξύ των δύο εκκλησιών Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής, φέρνει στο προσκήνιο το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης Απόστολου Καβαλιώτη με τίτλο:
« Ο Διμερής Οικουμενικός Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών υπό την πραγματικότητα των δυσχερειών της Ουνίας και του Πρωτείου»

Το νέο βιβλίο του αναγνωρισμένου διεθνώς για το πολύπλευρο επιστημονικό και φιλανθρωπικό του έργο Δρ. Αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη, των εκδόσεων Παπαζήση, παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο ATHENS PLAZA (Πλατεία Συντάγματος).

Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. κ. Γαβριήλ, Γεράσιμος Αρσένης, πρώην Υπουργός, πρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5). Συντονίζουν ο Γεώργιος Μανωλάκος σύμβουλος επικοινωνίας και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Εκκλησία της Ρώμης βρίσκονται για περισσότερο από έναν αιώνα σε μια διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων που προκάλεσε το Μεγάλο Σχίσμα των Εκκλησιών και κοινής διερεύνησης των διαφορετικών δρόμων που χάραξε η κάθε μία εκκλησιαστική παράδοση έκτοτε.

Την παρουσίαση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το Κέντρο Επικοινωνίας & Πολιτισμού «έκφραση ΙΙΙ» και οι Εκδόσεις Παπαζήση.