Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στην αξία του προσώπου και στην αγάπη προς το συνάνθρωπο αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

19.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Είδη ατομικής υγιεινής και γλυκά προσέφερε στους ασθενείς του Νοσοκομείου της Αεροπορίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μέσω της ΜΚΟ "Αποστολή", ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Νίκος Δένδιας, η αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά, οι Αρχηγοί Αεροπορίας και Στρατού, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε ασθενείς, συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση και καλά Χριστούγεννα με υγεία και δύναμη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μικρή εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από παιδική χορωδία. Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας προς το προσωπικό του νοσοκομείου τόνισε: «Ήρθαμε σε αυτόν τον χώρο για να επισκεφθούμε τους ασθενείς, οι οποίοι μιλούν με τον καλύτερο τρόπο για όσους υπηρετούν εδώ και αισθανόμαστε ασφάλεια και σιγουριά».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να προσφέρουμε δώρα στους συνανθρώπους μας τις ημέρες των Χριστουγέννων, που συμβολίζουν, όπως είπε, τα δώρα που προσέφεραν οι Μάγοι στον Χριστό κατά την Γέννησή Του και αναφέρθηκε στην αξία του προσώπου και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

«Τον άνθρωπο τον απασχολούν τρεις σχέσεις, η σχέση με το Θεό, η σχέση με τον εαυτό του και η σχέση με τον συνάνθρωπό του» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε: «Ο Χριστός, γίνεται και άνθρωπος ακριβώς για να τονίσει την αξία του προσώπου».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για την αξία του προσώπου τόνισε πως «ο άνθρωπος είναι αναντικατάστατος. Μία φορά έρχεται στη ζωή και φεύγει, αλλά του δίνεται η ευκαιρία να αναγεννάται» και κάλεσε το προσωπικό του νοσοκομείου να αντιμετωπίζει τον ασθενή, σαν εικόνα Θεού, γιατί «αλλιώς αποϊεροποιείται το πρόσωπο και ευτελίζεται». Ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη λέγοντάς τους πως δεν πρέπει να ανησυχούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, διότι με συνεργασία και πίστη θα ξεπεραστεί κάθε δυσκολία.