Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αποστολή αγάπης στα παιδιά του Αναρρωτηρίου Πεντέλης

19.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια μοίρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στα 45 παιδιά που φιλοξενούνται στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού «Αναρρωτήριο Πεντέλης», μέσω της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή».

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκε το Αναρρωτήριο Πεντέλης, όπου τους υποδέχθηκαν ο ιερέας του κέντρου Αρχιμανδρίτης Στάχυς Καψής, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευαγγελία Βελέτζα, ο Διευθυντής του Αναρρωτηρίου κ. Δημοσθένης Μαργαρίτης η α’ αντιπρόεδρος κ. Λιλίκα Βασιλάκου, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου και εργαζόμενοι του Κέντρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εξήρε το έργο των εθελοντριών τονίζοντας πως το έργο αυτό αποτελεί τα «θεμέλια» κάθε φιλανθρωπικής προσπάθειας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων μοίρασε σε όλα τα παιδιά του Κέντρου δώρα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ επεσήμανε πως η Αρχιεπισκοπή θα είναι στο πλευρό του Αναρρωτηρίου για να καλύψει ανάγκες που θα προκύψουν.

Η Πρόεδρος κ. Ευαγγελία Βελέτζα δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, αφού είναι δίπλα μας και μας στηρίζει».

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αποτελεί ΝΠΔΔ και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν δε διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δε διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκαταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση ή είναι θύματα εγκληματικής πράξης. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Το Αναρρωτήριο ιδρύθηκε το 1937 και αποτελούσε περιφερειακή υπηρεσία του ΠΙΚΠΑ. Το 1998, εντάχθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας. Από 01-07- 2003, λειτούργησε ως αυτόνομη αποκεντρωμένη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας του Β' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Αττικής. Από το 2005, λειτουργεί ως ΝΠΔΔ υπαγόμενο στη Β' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ενώ, από το 2007, υπήχθη στην Α' (1η) Υγειονομική Περιφέρεια. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε παιδιά με φυματίωση και αδενοπάθεια και στη συνέχεια παιδιά με αναπηρία. Την τελευταία δεκαετία, φιλοξενεί βρέφη και νήπια, ηλικίας έως 6 χρόνων, που χρήζουν προστατευμένου περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης.