Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Την εποχή που υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν και άνθρωποι που βοηθούν να τις ξεπεράσουμε

18.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Την εποχή που υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν και άνθρωποι που βοηθούν να τις ξεπεράσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το “ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ” Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Δημήτρειο συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, για να τιμήσει τους υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Χρήστο Μεγάλου, για την υποστήριξη του έργου της Αποστολής, τον Δήμαρχο Ταύρου για την παραχώρηση του κτηρίου, αλλά και τον Διευθυντή της σχολής Le Monde για την παροχή γευμάτων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γεύμα παρουσία των παιδιών που στηρίζει το Κέντρο και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank προσέφεραν σε όλα τα παιδιά δώρα, με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.

«Η επίσκεψή μας εδώ έχει διπλό νόημα, να ευχηθούμε στα παιδιά χρόνια πολλά και ευλογημένα, καλές γιορτές και καλή πρόοδο, αλλά και για να ευχαριστήσουμε όσους βοηθούν αυτήν την προσπάθεια» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε, «ειδικά σήμερα ευχαριστούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, που συμπαρίσταται σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και τον Δήμαρχο της περιοχής που παραχώρησε αυτό το κτήριο. Η εποχή της κρίσεως πρέπει να βρει τολμηρές σκέψεις και αποφάσεις, ώστε να βρει τον δάσκαλο της, γιατί αυτήν την εποχή που υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν και άνθρωποι που βοηθούν να τις ξεπεράσουμε».

Ο κ. Μεγάλου σχολίασε πως «ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας είμαστε συνδρομητές στο έργο της Αποστολής με την προσφορά 25000 δεμάτων τροφίμων, αλλά σκοπός μας να βοηθήσουμε και τα παιδιά στο Δημήτρειο».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με την ελπίδα σε λίγο καιρό να μην υπάρχει ανάγκη για προσφορά τροφίμων.

Το ΚΔΑΠ παρέχει μετά το σχολείο προγράμματα σε 60 παιδιά, δημοτικού και γυμνασίου, ηλικιών 6-12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Το όραμα του ΚΔΑΠ είναι να εξασφαλίσει στα παιδιά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητά του. Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Κέντρο οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.