Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σταδίου

11.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

ρεπορτάζ: Γιώργος Μυλωνάς
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Για την απλότητα του Αγίου Σπυρίδωνα και την αξία της συλλογικής προσφοράς έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά το αποψινό κήρυγμά του στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Σταδίου.

Επιχειρώντας να μεταφέρει ιστορικά τους πιστούς στο βίο και την εποχή του Αγίου, ο Μακαριώτατος εξήρε την αρετή της απλότητας που διέκρινε τον Άγιο Σπυρίδωνα και χάρη στην οποία κάποιος δύναται ν' αυξήσει τις χάρες του. "Όποιος, αντίθετα, κρατάει τα τάλαντά του για τον εαυτό του, είναι εγωιστής" τόνισε εμφατικά ο Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι " μέσα στην Εκκλησία εναποθέτουμε τις αρετές μας σε κοινό κτήμα, κοινή περιουσία. Μέσα στην εκκλησιαστική ζωή, λοιπόν, δε βρίσκουμε μόνο ζεστασιά, ανάπαυση και χρόνο ψυχικής ηρεμίας, αλλά το κοινό αίσθημα ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες. Μέσα στην Εκκλησία αποκτούμε πρόσωπο, δεν είμαστε μεμονωμένα άτομα".

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης προεξήρχε του χορού των Πρεσβυτέρων και Διακόνων, που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό. Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την ευλογία της παρουσίας του και έκανε αναφορά στο Ίδρυμα νεότητας και στις μαθητικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα.