Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Σύρου Δωρόθεος: Η εικόνα της Κοιμήσεως από τον Γκρέκο συμπυκνώνει τον πόνο και τα πάθη του Ελληνισμού"

8.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Στα μεθέορτα της Πανσυριανής Πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου, το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου στο εν Ερμουπόλει ιερό επίγειο παλάτι του έλαβε χώρα η καθιερωμένη Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, που εφέτος ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό του ΕΤΟΥΣ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ 2014 και στα 400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα Αγιογράφου και Ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλο, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, εκπρόσωποι των Περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, οι επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Κοινότητας όλων των βαθμίδων της Σύρου και της Περιφέρειας και πλήθος φιλόμουσων Συριανών.

Μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού, και καθώς προβάλλονταν σε μεγάλη οθόνη έργα του Μεγάλου Κρητικού Καλλιτέχνη, με κορυφαίο την "ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ", o Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μίλησε με θέμα "Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ".

Εν συνεχεία, η παγκοσμίου φήμης Σοπράνο κα Αναστασία Ζαννή απέδωσε έργα Ελλήνων και ξένων Μουσικοσυνθετών, συνοδεία πιάνου, υπό τον Μαέστρο κ. Δημ. Παπαθεοδώρου, ενώ οι Χορωδίες του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου, υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Αργυρίου, και του Μουσικού Ομίλου Σύρου, υπό τη διεύθυνση του κ. Δημ. Παπαθεοδώρου, απέδωσαν εκκλησιαστικούς και επίκαιρους ύμνους και άσματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση από το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ των αποτελεσμάτων του Πανσυριανού προαιρετικού γραπτού και εικαστικού Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα: «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛ ΓΡΕΚΟ) ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ», που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στον οποίο συμμετείχαν 54 μαθητές των όλων των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου και απενεμήθησαν τα υπό της Ιεράς Μητροπόλεως εξαγγελθέντα Βραβεία, ενώ σε όλους τους συμμετασχόντες μαθητές επιδόθηκαν φάκελλοι με ευχαριστήρια και συγχαρητήρια επιστολή, συνοδευομένη από ευλογία του Σεβασμιωτάτου, υπό τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των μαθητών.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου

Εκ της Ιεράς Μητρόπολης