Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Τιμητικές διακρίσεις σε όσους συμβάλλουν στη διάδοση του παιδικού χριστιανικού βιβλίου

7.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Με εκδήλωση προς τιμήν όσων έχουν συμβάλλει στη διάδοση του παιδικού χριστιανικού βιβλίου ολοκληρώθηκε το εορταστικό τριήμερο με κεντρικό θέμα "Πορεία στα Χριστούγεννα μ' εφήβους και παιδιά" που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ. Παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτη, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, εκδότες, συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου π. Βασίλειος Χριστοδούλου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους εθελοντές που εργάστηκαν με έμπνευση για την διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης συνεχάρη τα τιμώμενα πρόσωπα και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης λέγοντας πως "τέτοιου είδους εκδηλώσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους που καλούνται να γίνουν παιδιά" και θύμισε τον λόγο του Χριστού "να γίνετε σαν τα παιδιά στην καρδιά". Στην συνέχεια απένειμε τις τιμητικές πλακέτες στους βραβευθέντες και ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά για το έργο του.

Τα δέκα πρόσωπα που τιμήθηκαν ήταν εκδότες, συγγραφείς, εικονογράφοι, δημοσιογράφοι και ευχαρίστησαν την Αρχιεπισκοπή και τους συντελεστές της οργάνωσης για την σπουδαία αυτή διάκριση, ενώ μίλησαν για την αξία και την προσφορά του χριστιανικού βιβλίου στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν: Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρέα, για το εκδοτικό και συγγραφικό έργο, οι συγγραφείς κ. Μυρσίνη Βιγγοπούλου, κ. Γαλάτεια Γρηγοριάδου Σουρέλη, κ. Ζωή Κανάβα, κ. Παντελής Ζούρας, οι εικονογράφοι κ. Χριστίνα Δουληγέρη – Παπαθέου, κ. Κωνσταντίνος Δημητρέλλος, κ. Χρήστος Γουσίδης, η κ. Σοφία Χατζή από την Πειραϊκή Εκκλησία και η δημοσιογράφος κ. Αδαμαντία Μπούρτζινου, από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αφού ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, τόνισε πως "αυτή η τιμή αντανακλά την προσφορά του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας στο χώρο του βιβλίου".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια εόρτια και παραδοσιακά μαζί με σύγχρονα έντεχνα από το νεανικό μουσικό σχήμα «ΣΕΜΕΝ».