Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος στον Αρχιεπίσκοπο

24.11.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

ρεπορτάζ: Γιώργος Μυλωνάς

Γνωριμία με το έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεχόμενος στο γραφείο του μέλη της Ένωσης. Ο Μακαριώτατος θέλησε να ενημερωθεί για τη δράση και τη διαδικασία που απαιτείται για να γίνει κάποιος εθελοντής πυροσβέστης, σε μια εποχή που, όπως είπε, "η εθελοντική προσφορά προσλαμβάνει ιδιαίτερο βάρος για το σύνολο της κοινωνίας".

Η Ένωση, που αριθμεί 2.000 μέλη, ιδρύθηκε το 2008 με κύριο στόχο την διαφύλαξη, προάσπιση και ενίσχυση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη. Τα μέλη της συμμετέχουν μέσα από τις υπηρεσίες που ορίζονται, στον Πυροσβεστικό Σταθμό ή στην Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου υπηρετούν, σε όλα τα συμβάντα, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες, σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισμούς και γενικά στην αποστολή του Πυροσβεστικού σώματος.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας που είδαν τον Αρχιεπίσκοπο, έφεραν την ίδια στολή μάχιμου υπηρεσίας με το μόνιμο προσωπικό και διακρίνονται από το ειδικό σήμα ιδιότητας στη στολή τους. Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη, στις 5 Δεκεμβρίου, προσκάλεσαν τον Μακαριώτατο στα γραφεία τους.