Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Επίτροπος Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας για ανθρωπιστικά θέματα στον Αρχιεπίσκοπο

21.11.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:54:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Φωτίου συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων και τόνισε πως "όταν υπάρχει ενότητα ο ελληνισμός μπορεί να καταφέρει πολλά και να ξεπεράσει πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε και το θέμα των αποδήμων και τον ρόλο της Εκκλησίας σε αυτό το κεφάλαιο. Ο συντονισμός και η συνεργασία με την Εκκλησία είναι δεδομένη. Επίσης, ανέφερα στον Αρχιεπίσκοπο ότι σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να συναντηθώ με τους συγγενείς των Ελλαδιτών αγνοουμένων και να τους εξηγήσω κάποιες εξελίξεις που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Σαράντα χρόνια μετά κι ακόμη αναζητείται η τύχη των αγνοουμένων. Οι γονείς αυτών των ηρώων φεύγουν από τη ζωή και δυστυχώς η Τουρκία ακόμη και σε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα βάζει συνεχώς φραγμούς και προβλήματα στο να διευκολύνει την διαδικασία διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων".

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη για ενότητα και συνεργασία τονίζοντας: "Τα θέματα είναι έντονα, τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, σταθεροί στις αρχές μας και να προσπαθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του και από την θέση του αυτήν την συνεργασία να την προχωρήσουμε γιατί την χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλο εποχή".