Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η αγάπη των ανθρώπων στηρίζει το έργο της Εκκλησίας

1.10.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Η αγάπη των ανθρώπων στηρίζει το έργο της Εκκλησίας" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον αγιασμό στο Σύλλογο των Αθηναίων, με αφορμή την έναρξη των δραστηριοτήτων του για το έτος 2014-2015.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για το έργο της Εκκλησίας λέγοντας πως "σκοπός της είναι να καλλιεργεί τον άνθρωπο, να του μαθαίνει το δρόμο του Θεού και να αγαπάει τον συνάνθρωπό του σαν τον εαυτό του". Με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως καλούμαστε να τιμούμε αυτά που έγιναν, αυτά που μας δόθηκαν και να φροντίζουμε να τα αυξήσουμε. "Όταν κόβουμε τις ρίζες μας, δεν έχουμε καρπούς" είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις φιλανθρωπικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής και ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "η Εκκλησία δεν έχει χρήματα, όπως πολλοί λένε. Το έργο που επιτελείται οφείλεται στην αγάπη των ανθρώπων. Από την αγάπη των ανθρώπων σιτίζονται καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας" και κάλεσε όλους τους πιστούς στην ενδυνάμωση των εθελοντικών κινημάτων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελευθέριος Σκιαδάς απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο το "Χρυσό μετάλλιο" του συλλόγου.

Ο Σύλλογος των Αθηναίων ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1895 και λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα.
Στόχος του Συλλόγου είναι η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των Αθηναίων, αλλά και η δια παντός μέσου επιδίωξις της προαγωγής τοπικών θεμάτων, αφορώντων την πόλη των Αθηνών ή γενικότερα θέματα της χώρας.
Παρέχει, επίσης, ενίσχυση σε αναξιοπαθούντες και επιτελεί φιλανθρωπικό έργο.
Στους στόχους του συλλόγου ακόμη είναι η φροντίδα διάσωσης και συντήρησης μνημείων συνδεδεμένων με την ιστορία των Αθηνών, αλλά και η ενίσχυση εκδόσεων νέων έργων, όπως και η ανατύπωση παλιών που έχουν σχέση με την ιστορία της Ελλάδος.