Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

21.9.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Θράκη.

Ο Οικουμενικός πατριάρχης έφτασε στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου το Σάββατο το πρωί, όπου τον υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδος ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κληρικοί της Μητρόπολης και λαϊκοί από την ευρύτερη περιοχή. Στην συνέχεια τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων και το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου και στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, όπου τελέσθηκε Δοξολογία και στη συνέχεια πολιτιστική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του ναού με τον Χρόνη Αηδονίδη. Σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό ναό Παναγίας Ελευθερώτριας και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του στο Σουφλί στην πλατεία Μεσοχωρίου και στη συνέχεια Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ιερό Μετόχι Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Κορνοφωλιά.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεσθεί και Δοξολογία. Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της πόλης.

Αύριο το απόγευμα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα ψαλλεί και επίσημη Δοξολογία.

Την Τρίτη το απόγευμα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Ξάνθης. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και στη συνέχεια Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας και αμέσως μετά εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης προς τιμή του Πατριάρχη από το Λύκειο των Ελληνίδων, το Σύλλογο Ποντίων και το Σύλλογο Μικρασιατών.

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Θράκη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το πρωί με ομιλία του στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης στο «Ἀμοιρίδειο» Αθλητικό Κέντρο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Καρπάθου κ. Αμβρόσιος, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Βησσαρίων Κομτζιάς.

Οι επίσημες υποδοχές στις πόλεις της Θράκης διοργανώνονται από τους οικείους Μητροπολίτες, οι οποίοι καλωσορίζουν τον Πατριάρχη στη Μητρόπολή τους και τον συνοδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του. Παρίστανται, επίσης, οι Τοπικές Αρχές, κληρικοί της Μητρόπολης και πιστοί από όλη την Περιφέρεια.