Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στον Έβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

19.9.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Έβρο, θα υποδεχθεί αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, στην Ορεστιάδα.

Η επίσημη υποδοχή θα λάβει χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, από τον κ. Γεροντοπουλο και τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

Στις 6 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη κεντρική πλατεία Διδυμότειχου και στις 7 δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας της πόλης.

Στον ίδιο ναό, την Κυριακή θα τελεστεί όρθρος και πατριαρχική Θεία Λειτουργία ενώ θα ακολουθήσει τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου και τιμητική εκδήλωση στο δημαρχείο Διδυμότειχου.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία Μεσοχωρίου στο Σουφλί και μισή ώρα αργότερα δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Τη Δευτέρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ιερό Μετόχιον Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Κορνοφωλιά, ενώ τις επόμενες ημέρες την Ξάνθη και τη Ροδόπη.