Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Σύμφωνα Συνεργασίας ΚΕΣΟ με μεγάλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα

17.9.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Σύμφωνα συνεργασίας για την στήριξη απόρων οικογενειών υπεγράφησαν σήμερα το πρωί μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ως Προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, και εκπροσώπων του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» και του Μαιευτήριου «ΡΕΑ», παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και της Διευθύντριας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας κ. Μαίρης Πίνη.


Το πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Α «ΕΛΠΙΣ» κ. Θεόδωρο Γιάνναρο και προβλέπει την παροχή υπηρεσιών υγείας, ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας από τις δομές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, κατά την επιστημονική τους κρίση, για περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας υγείας, μετά από παραπομπή από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του ΚΕ.Σ.Ο. και με ιατρική γνωμάτευση. Επίσης, παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κρίσης από τους επιστημονικούς συνεργάτες (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, μετά από παραπομπή από τις διοικητικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ». Ενίσχυση των δομών πρόνοιας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την παροχή από το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» παιδικών τροφών και άλλων τροφίμων που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των πολιτών (γάλακτος, φρούτων, δημητριακών κ.α.).

«Θα βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη» είπε στον 89,5 ο κ. Γιάνναρος και προσέθεσε πως «θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τουλάχιστον αυτά που θεωρούμε αυτονόητα για μια οικογένεια, όπως είναι η τροφή». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ενέργειες και στις δραστηριότητες του ΚΕ.Σ.Ο. και στη συνέχεια συνεχάρη και ευχαρίστησε και τις δύο πλευρές για την συνεργασία αυτή και ευχήθηκε «όσο υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία οι εργασίες να είναι όσο το δυνατόν επιτυχέστερες».


Το δεύτερο Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Μ.Χ.Θ.Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.» Κυριάκο Μητσάκο Μπαρμπαγιάννη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο Κοσμά Βρυώνη και το Μέλος Δ.Σ. Βασίλειο Τσαβαλιάρη. Συγκεκριμένα το Μαιευτήριο ΡΕΑ ΑΕ συμφωνήθηκε να παρέχει δωρεάν στο ΚΕ.Σ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετησίως δέκα τοκετούς σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο. Επίσης, πενήντα πακέτα προγεννητικού ελέγχου κύησης και πενήντα μαστογραφίες.

«Θα προσπαθήσουμε μαζί με την Αρχιεπισκοπή να ανακουφίσουμε τον πόνο του κόσμου» είπαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Μαιευτηρίου και δήλωσαν πως «θα είναι πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας». Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «τέτοιες φιλότιμες προσπάθειες τις έχουμε ανάγκη και ευχόμαστε η συνεργασία αυτή να φέρει καλούς καρπούς και να δώσει χαρά σε εκείνους που προσφέρουν, αλλά και σε εκείνους που απολαμβάνουν».

Η συνεργασία του ΚΕΣΟ με το ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» και με το «ΡΕΑ ΑΕ Γυναικολογική –Μαιευτική κλινική» δρομολογήθηκε μετά από ενέργειες των μελών του ΔΣ, αλλά και της διευθύντριας του ΚΕ.Σ.Ο. κας Πίνη από τον Απρίλιο του 2014. Τυγχάνει της έγκρισης και των ευλογιών του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο., καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν παραπεμφθεί στο «ΕΛΠΙΣ» δυο περιστατικά για νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ έχει προσφέρει στο ΚΕ.Σ.Ο. για τις ανάγκες των μονογονεϊκών και ευάλωτων οικογενειών τόνους παιδικών τροφών και βρεφικού γάλακτος. Αντίστοιχη συνεργασία υλοποιείται μεταξύ ΚΕΣΟ & «ΡΕΑ ΑΕ Γυναικολογικής –Μαιευτικής Κλινικής», όπου ήδη από Ιούλιο του 2014 έχουν ήδη παραπεμφθεί δυο εγκυμονούσες ώστε να φέρουν με ασφάλεια στο κόσμο τα παιδιά τους.