Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Σοφία από τα μαθήματα και από την επικοινωνία με το Θεό ευχήθηκε στους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος

11.9.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να βάζουν στόχους καλεί τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής περιόδου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στο 17ο Γυμνάσιο και Λύκειο Μετς και στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κωστής Δήμτσας.

Μιλώντας στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να αξιοποιήσουν τη σοφία που θα λάβουν από το σχολείο τους, αλλά τόνισε πως "υπάρχει και μία άνωθεν Σοφία που δημιουργείται μέσα μας και είναι αγνή" και κάλεσε τα παιδιά να επιδοθούν και στις δύο μορφές σοφίας, και στα γράμματα και στην καλλιέργεια της ψυχής. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στα παιδιά, μέσω της φιλανθρωπικής εταιρίας "Αποστολή", τσάντες με γραφική ύλη.

Ο Δήμαρχος κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, δεδομένου ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται ακόμη σε κοντέινερς και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει να λυθούν τα όποια ζητήματα. Ο Διευθυντής του σχολείου μίλησε για τα προβλήματα ανέγερσης του νέου κτηρίου και ζήτησε την στήριξη της Εκκλησίας, για να βρεθεί νέος χώρος στέγασης των μαθητών επισημαίνοντας πως "η προσφορά της Εκκλησίας στην Παιδεία είναι διαχρονική και πολύ σημαντική".

"Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι μακριά από τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα και το γεγονός να μην υπάρχουν σχολεία είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε πως "η περιουσία της Εκκλησίας είναι δεσμευμένη και δε μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για τις ανάγκες των παιδιών". Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως "το οικόπεδο της Εκκλησίας που βρίσκεται πλάι στην Αμερικανική Πρεσβεία και είναι δεσμευμένο από το Δήμο, αν αποδεσμευτεί, θα εισηγηθώ να παραχωρηθεί για να γίνει σχολείο για το Μαράσλειο".

Αμέσως μετά στο 17ο Γυμνάσιο και Λύκειο ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας προς τους μαθητές έκανε λόγο για την σημασία που πρέπει να δίνουμε στις ρίζες μας και για την σοφία που πρέπει να αποκτήσουμε, την σοφία από τα μαθήματα, αλλά και από την επικοινωνία μας με τον Θεό. "Εκεί που συναντάται η κοσμική σοφία, της κοινωνίας με τη Σοφία του Θεού δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος, ο άνθρωπος της προόδου" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε στους μαθητές καλή δύναμη και προκοπή.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την ΕΛΕΠΑΠ, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και οι Υπεύθυνοι των προγραμμάτων αποκατάστασης. Μετά τον αγιασμό ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και υπομονή λέγοντας πως "ξέρουμε ότι το έργο σας χρειάζεται υπομονή και αγάπη και ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες" και μοίρασε σε όλα τα παιδιά, ως ευλογία, από ένα μικρό σταυρό.