Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η στήριξη των ανθρώπων δεν έρχεται με διαιρέσεις και συγκρούσεις

30.8.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Για ανάγκη συνεργασίας και στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας. Η ορκωμοσία τελέσθηκε το απόγευμα στο γυμναστήριο Σχηματαρίου, παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κληρικών και λαϊκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε: "Οι κληρικοί που βρισκόμαστε εδώ, δεν ήρθαμε τυπικά, αλλά ουσιαστικά, γιατί θεωρούμε ότι το ξεκίνημα αυτής της διακονίας έχει μία σύμπτωση. Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Εκκλησίας είναι κοινός" εξηγώντας πως "αυτοί που θέλησαν ή θέλουν να χωρίζουν τον άνθρωπο και την εσωτερική του υπόσταση, κάνουν λάθος. Ο άνθρωπος, μπορεί για την πολιτεία να είναι ο πολίτης και για την εκκλησία ο πιστός, αλλά ιδίως σήμερα, με τα προβλήματα που τον απασχολούν και την ανασφάλεια που τον διακατέχει, δε μπορούμε να τον χωρίσουμε στα δυο. Πολίτης και Πιστός είναι το ίδιο. Πολίτης, άλλωστε, είναι αυτός που ασχολείται με τα πράγματα της πόλεως, που προσπαθεί να δώσει λύση. Και ποιος θα μπορούσε να πει ότι η Εκκλησία βρίσκεται έξω από αυτόν τον χώρο; Η Εκκλησία ενδιαφέρεται για τον πολίτη, τον ευσεβή άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο και εκείνοι που θέλουν να τη βάλουν στο περιθώριο, να χτυπά μόνο την καμπάνα ή να κάνει μόνο κηδείες και μνημόσυνα είναι εκτός πραγματικότητας".

Αναφέρθηκε, επίσης, στα σοβαρά προβλήματα της εποχής και έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς λέγοντας πως "σήμερα έχουμε ανάγκη από την ευρύτερη συνεργασία. Καλούμαστε να βρούμε τρόπους να απομακρύνουμε αυτά που μας χωρίζουν και να δυναμώσουμε αυτά που μας ενώνουν, για να έχουμε προκοπή".

"Να στηριζόμαστε στους εαυτούς μας" πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος "και να βρούμε τις δικές μας βάσεις, χωρίς να χρειάζεται να στηριζόμαστε σε ξένες δυνάμεις".
Μιλώντας, επίσης, για την έλλειψη ονείρων και ελπίδας που χαρακτηρίζει την εποχή μας ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως "οφείλουμε να στηρίζουμε τον άνθρωπο και η στήριξη δεν έρχεται με διαιρέσεις και συγκρούσεις".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας εκφράζοντας τις ευχές του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και επισημαίνοντας πως απαιτείται καλή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Τοπική Εκκλησία.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, αλλά και ο νέος ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας και δεσμεύτηκαν πως θα υπάρχει καλή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, με κοινό στόχο και σκοπό την ανάπτυξη του τόπου σε όλους τους τομείς.