Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος

28.8.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος. Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Καρπενησίου κ. Νικόλαος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του προς τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του συμβουλίου τόνισε πως "οι Χριστιανοί που αποκτούν αξίωμα διακονίας του λαού πρέπει να διακατέχονται από σεβασμό και ελευθερία. Το πρώτο που καλούμαστε να έχουμε υπόψιν μας είναι ο σεβασμός του κάθε προσώπου και όχι η καταπίεσή του". Προσέθεσε, επίσης, πως είναι απαραίτητα ο σεβασμός και η διατήρηση των νόμων, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε: "Όλοι εμείς που έχουμε υπεύθυνες θέσεις να προσέχουμε, ώστε να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους και όχι τους εαυτούς μας".

Ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και υπογράμμισε πως "η σημερινή ημέρα, είναι μία ημέρα προσδοκιών, αλλά και αγωνίας". Μίλησε για τα προβλήματα της εποχής και κυρίως την οικονομική κρίση και υποσχέθηκε πως "ο νέος πολιτικός προορισμός είναι η πρόνοια για μικρούς και μεγάλους". Κάλεσε, επίσης, όλο το περιφερειακό συμβούλιο, ανεξαρτήτως παρατάξεως, "να περπατήσουν το δύσκολο δρόμο χέρι-χέρι".