Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αντιπρ. της Ευρ. Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρ. Τρόπου Ζωής στον Αρχιεπίσκοπο

7.2.2020     Ώρα ανάρτησης: 3:36:43 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο χρόνια πολλά με αφορμή την συμπλήρωση των δώδεκα ετών από την ημέρα της εκλογής του, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Σχοινά για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε δύναμη στο έργο του.

Κατόπιν, αναφέρθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες του αντιπροέδρου και ανέπτυξαν θέματα για μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που
χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».