Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας

23.10.2019     Ώρα ανάρτησης: 1:21:59 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Εκεί που συναντώνται η ανθρώπινη Σοφία με την άνωθεν δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος και αυτούς τους ανθρώπους έχουμε ανάγκη σήμερα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τα εγκαίνια του παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου «Ιωνική Αγωγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο Ηράκλειο Αττικής.

Την ακολουθια του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Ανεών κ. Μακάριος, η υπ. Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους παρευρισκόμενους και τους δωρητές με τη βοήθεια των οποίων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο έργο. Έκανε, ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά στις γνώσεις που παίρνουν τα παιδιά σε αυτή την μικρή ηλικία.

«Είμαστε όλοι ευγνώμονες στη Μητροπολη που υπαρχει ενα τέτοιο πρότυπο έργο» τόνισε η υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας.

«Θα ήθελα να επαναλάβω», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «οτι η καλύτερη επένδυση ειναι η παιδεία μας. Ανέφερε ακομη οτι υπάρχουν δυο είδη Σοφίας, η μάθηση, οι γνώσεις που λαμβάνουμε απο τα σχολεία και η άνωθεν Σοφία και επεσήμανε οτι «εκεί ακριβώς που συναντώνται αυτά τα δυο είδη γίνεται ο χαρισματικός άνθρωπος και σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ χαρισματικούς ανθρωπους».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού και σχετική ενημέρωση για τον τρόπο και τα προγράμματα που λειτουργούν.