Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος: Καλούμαστε να προσφέρουμε μουσική Παιδεία στα παιδιά

11.10.2019     Ώρα ανάρτησης: 9:58:25 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Να γεμίσει η χώρα από τέτοιου είδους κέντρα γιατί αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και θεριεύει το μέλλον της πατρίδας» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Πατήσια.

Τα εγκαίνια τελέσθηκαν σήμερα το απόγευμα παρουσία αρκετών Αρχιερέων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, κλήρου και λαού. Το Κέντρο θα στεγάζει το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής καθώς και το Ίδρυμα Νεότητος και οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου το οποίο, όπως είπε, παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας της Αρχιεπισκοπής στο Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και ευχαρίστησε τον κ. Παντελή Μπούμπουρα, ο όποιος ανέλαβε την ολική ανακαίνιση του κτηρίου αλλά και τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, πρώην Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής για την αμέριστη βοήθεια του.
Κατόπιν μίλησε για τις δομές του κέντρου ενώ παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δραστηριότητες του ιδρύματος. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως «με όσα κάνετε για όλους εμάς αποτελείτε έμπνευση», ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ως εκπρόσωπος του κ. Πατούλη, τόνισε πως «η σημερινή μέρα είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας όλων μας και οφείλουμε όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά τα λάβαρα της ορθοδοξίας και της χριστιανοσύνης», ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές του έργου.

Έπειτα, την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «στο χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι στα παιδιά μας. Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας, λοιπόν, η οικογένεια, οι γονείς και η Εκκλησία σε αυτόν τον τομέα είναι η καλύτερη επένδυση. Επένδυση στην ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στην καλλιέργεια, στα γράμματα στην ολοκληρωμένη γνώση, στις πτυχές που συγκινείται και ανεβαίνει η ψυχή και ένα κομμάτι τέτοιο είναι η μουσική παιδεία και καλούμαστε η Εκκλησία, η οικογένεια, το κράτος να την προσφέρουμε στα παιδιά μας».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «δεν είναι εύκολες αυτές οι επενδύσεις, όμως ο Θεός στέλνει τους ανθρώπους εκείνους που ανοίγουν τις πόρτες» και ευχαρίστησε τον κ. Μπούμπουρα για την σημαντική προσφορά του. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα να γεμίσει από τέτοιου είδους κέντρα που τα χρειαζόμαστε γιατί σε αυτά τα κέντρα αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και θεριεύει το μέλλον της πατρίδας».

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον κ. Μπούμπουρα για την προσφορά του στο έργο της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον συνεχάρη για το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου.