Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ενθρόνιση Ηγουμένης Ι. Μ. Θεομήτορος Ηλιουπόλεως

9.6.2019     Ώρα ανάρτησης: 9:32:02 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, Μοναχή Πελαγία, ενθρόνισε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μετά τον εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο Αρχιεπίσκοπος ενθρόνισε την νέα Ηγουμένη της μονής, μοναχή Πελαγία, τονίζοντας πως «έχουμε υποχρέωση τα χαρίσματά μας να τα αυξήσουμε, να τα πολλαπλασιάσουμε, αλλά όπως είπε ο Κύριος, τα τάλαντα που αποκτούμε με τον αγώνα μας αν τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας είμαστε αιρετικοί, εξυπηρετούμε τον εαυτό μας και όχι το έργο του Θεού. Εσύ, όμως, αγωνίστηκες και τους καρπούς που δέχτηκες δεν τους κράτησες για τον εαυτό σου, αλλά προσπάθησες να τους διαδόσεις στο περιβάλλον σου».

Ευχήθηκε, επίσης, η χάρις του Αγίου Πνεύματος να είναι μαζί της. «Το Πνεύμα το Άγιο που φωτίζει τον άνθρωπο, που μας βοηθάει στον αγώνα μας, να είναι κοντά σου να συνεχίζεις αυτόν τον αγώνα» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε: «Η χάρις του Αγίου Πνεύματος να σε στηρίζει, γιατί αυτή η θέση χρειάζεται πολύ υπομονή», ενώ συμπλήρωσε πως «μόνο με σύνεση μπορούμε να έχουμε καρπούς» και αναφέρθηκε στις ευθύνες της νέας Ηγουμένης κυρίως όσον αφορά στα εκπαιδευτήρια της Μονής.

Κατόπιν, η νέα Ηγουμένη Πελαγία συγκινημένη ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Επισκόπους, κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στην παιδική της ηλικία, αλλά και στην ζωή της ως Μοναχή. «Κύριο μέλημά μου θα είναι να μεταλαμπαδεύσω στις αδελφές μου τα φωτεινά μονοπάτια της ζωής μου, όσα άκουσα και είδα» τόνισε η νέα Ηγουμένη και κάλεσε τον Μακαριώτατο να ευλογήσει την αδελφότητα της Μονής.