Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος για γενοκτονία Ποντίων: Καθήκον μας να θυμόμαστε και να προσευχόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους

20.5.2019     Ώρα ανάρτησης: 1:23:52 AMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική ιστορική στιγμή του ποντιακού ελληνισμού. Η μεγάλη εκδήλωση με τον τίτλο  «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη», διοργανώθηκε στο Ηρώδειο από την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και πολιτικοί, ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στον 89,5 πως δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την εκδήλωση που γίνεται για να θυμηθούμε την καταστροφή του ελληνισμού και των συνανθρώπων μας. «Είναι καθήκον μας να τους θυμόμαστε και να προσευχόμαστε για αυτούς και να προσέξουμε για το μέλλον μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης. Μαζί τους ήταν χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις». Την εκδήλωση παρουσίαζε η Πόπη Τσαπανίδου και αφηγητής ήταν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.